Single Blog Title

This is a single blog caption

Kreikkalainen Apostolos Oikonomou OrPon uudeksi päävalmentajaksi

Kreikkalainen Apostolos Oikonomou, 35, korvaa serbialaisvalmentaja Zvonko Nikolicin OrPon päävalmentajana. Nikolicin lähdön jälkeen kaksi ottelua OrPoa voitokkaasti luotsannut Heikki Kosonen siirtyy takaisin 2.valmentajan rooliin.

Valmentajakokemusta pääsarjatasolta Kreikan Larissassa syntyneellä Oikonomoulla tähän mennessä päävalmentajana löytyy Kreikan pääsarja A1-Liigasta, jossa hän on toiminut vuodesta 2011 lähtien. Tämän jakson aikana hän on valmentanut yhteensä kolmea eri joukkuetta, joihin ovat kuuluneet A.E.K Athens, Kyroslainen A.E.K Larnaca, sekä viimeisimpänä A.O Thiras.  Suurimpiin saavutuksiin Oikonomoulla kuuluu A1-Liigan mestaruus kaudella 2012, sarjan runkosarjan voitot kausilla 2012 & 2013, sekä Hellenic Super Cupin voitto kaudella 2013. Viimeisin saavutus hänellä löytyy kaudelta 2016, jolloin hän johdatti A.O Thirasin A1-Liigan hopealle. Orivedelle Oikonomou saapui ennen uutta vuotta.

Oikonomoun mietteitä:

– Ensinnäkin olen iloinen siitä, että sain tulla valmentamaan juuri Suomeen ja OrPoon, sillä kaikki asiat ovat täällä hyvin organisoituja, ihmiset ovat kohteliaita ja ystävällisiä ja maan urheilukulttuuri on sopiva urheilullisille edellytyksille.
      OrPoa ajatellen pidän siitä, että joukkueen tavoitteet ovat korkeat tällä kaudella ja, että joukkue on mukana Eurocupeissa. Samalla olen myös saanut huomata, että minulla on samanlaisia tavoitteita muiden seuran ihmisten kanssa. OrPon organisaatiossa tehtävä työn laatu on tasokasta, mikä antaa hyvät eväät menestymiseen ja samalla minulle valmentajana mahdollisuuden työskennellä kovasti pelaajieni eteen, jotta he pystyisivät tavoittelemaan omia tavoitteitaan.
     Mestaruusliigasta puhuttaessa tiedän sarjaan kuuluvan useita samalla tasolla olevia joukkueita. OrPo, LP Viesti, HPK & Pölkky Kuusamo tulevat taistelemaan tämän vuoden mestaruudesta ja mitaleista, mutta myös muut joukkueet ovat hyviä ja pystyvät voittamaan kärkipään joukkueita. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomen liiga on erittäin haastava ja tasokas, mikä tekee siitä mielenkiintoisen fanien näkökulmasta.

Apostolos Oikonomou is the new head coach of OrPo

The new head coach of OrPo comes from Greek. His name is Apostolos Oikonomou. Earlier on his coaching career he has coached in Greek’s highest league (A1-League) since 2011. After that he has been head coach in 3 clubs (A.E.K Athens, A.E.K Larnaca and A.O Thiras). His biggest achievements this far are A1-league’s 1st places in regular seasons 2012 & 2013, A-League’s championship 2012 and Hellenic Super Cup championship 2013. His latest achievement is from 2016 when he leaded A.O Thiras to 2nd place in A-League.

Oikonomou’s taughts:

First of all I like the way of life in Finland because all things here are very organized, the people also are very polite & friendly and this country have sports culture so its suitable for sports. I’m very happy that I’m member of this club.
About OrPo, I like that this team has high goals for this season. OrPo also plays in European cups and I realized that we have the same ambitions with the people of this club. Also the organization level of the team is very good, so the coach has an opportunity to work hard with his players and to give their best in order to succeed the goals.
About Finnish league- Mestaruusliiga . There are many teams that they are in the same level. OrPo, LP Viesti, HPK & Kuusamo, they all fight for the title and for the medals, but also the other teams are very competitive and could win any team of first 4 teams. This means that the Finnish league is very challenging and competitive which makes the Mestaruusliiga an interesting product for the fans here

Leave a Reply