Single Blog Title

This is a single blog caption

Nelli Rantanen ja Mona Kokko OrPoon


On hieno ja merkittävä asia, että suomalaisen naislentopallon suurimpiin lupauksiin kuuluva hakkuri/yleispelaaja Nelli Rantanen, 21-187, valitsi joukkueekseen OrPon.  Nelli on pelannut liigassa kolme ja puoli kautta WoVo:ssa Rovaniemellä. Päättyneellä kaudella Rantanen oli Mestaruusliigan runkosarjan neljänneksi paras pistenainen ja paras suomalaispelaajista tehtyään 15,2 pistettä ottelua kohden. Naisten maajoukkueryhmäänkin valitulla Rantasella on tilillään seitsemän maaottelua.  Nelli aloitti lentopallon Ylöjärven Ryhdissä, pelasi sitten Salon Viestissä ykkössarjaa, josta siirtyi Kuortaneen kautta Rovaniemelle.
-Rovaniemellä iski jo koti-ikävä, piti päästä Tampereelle suvun pariin.  Pääsin opiskelemaan rakennusinsinööriksi Rovaniemen ammattikorkeakouluun.  Haen sieltä siirtoa Tampereelle.
-Lapissa oppi kestämään pitkiä etäisyyksiä.  Aluksi tuntui vaikealta, mutta siihen tottui.  Ennen matka Orivedelle oli pitkä, mutta nyt se tuntuu siltä, kuin lähtisi nurkalle treeneihin, ilakoi Nelli.
-Minulla on halu kehittyä pelaajana.  Eniten haluan parantaa vastaanottoani.  Tavoite on saavuttaa Mestaruusliigassa mitali.

Vantaalainen Helsinki Volleyn keskitorjuja Mona Kokko, 19-183, on myös tehnyt Oriveden Ponnistuksen kanssa yhden kauden mittaisen sopimuksen.  Mona kävi tekemässä tuttavuutta uuteen seuraansa jo viime kaudella.  Hän pelasi OrPossa kahdessa liigapelissä, ensin LP Viestiä vastaan ja sitten Woman Volleyta vastaan vieraskentällä.
Tätä ennen Mona kävi pelaamassa Orivedellä ykkössarjapelin, josta OrPon liigavalmennus havahtui kyselemään halukkuutta pelaamaan liigassa.
-Ensimmäinen kosketus OrPoon tuli Pasi Viitasen toimesta. Hän valmensi Helsinki Volleyn ykkössarjajoukkuetta toissa kaudella. OrPon kakkosvalmentaja Heikki Kosonen suositteli minulle liigatasolle lähtemistä. Ykkössarjan ja Mestaruusliigan välillä on iso tasoero. Suositus innosti lähtemään, kertoi Mona Kokko.
Hän aloitti lentopallon Puma-Volleyssa Helsingissä. Jatkossa Mona pelasi kolme kautta Helsinki-Volleyssa ykkössarjaa.
-Valmistun joulukuussa ylioppilaaksi. Haaveilen opettajan uraa tai toisena vaihtoehtona poliisin ammattia. Se istuisi lentopallon peluuseen. Poliisikoulu on Tampereella, joten pelaamisen OrPossa ja opiskelun voi yhdistää. Aion muuttaa Orivedelle asumaan ja nousta lentopalloilijana Suomen huipputasolle, Suomen mestaruus on tavoitteena.