Single Blog Title

This is a single blog caption

Maria Tuominen siirtyy takaisin OrPoon, Oona Viljanen nousee mestaruusliigajoukkueeseen

OrPossa pelaa tulevana kautena useita hyvin lupaavia kotimaisia pelaajia.  On hienoa, että joukkueeseen liittyy vuoden sopimuksella myös passari Maria Tuominen.  Mantulla on yli 500 ottelun huima kokemuspohja, 3 SM- ja 3 Suomen Cup-kultaa, 58 maaottelua ja muut mitalit päälle.  Mantu on myös esimerkillinen taistelija ja tsemppaaja.  Hän aloitti lentopallon pääsarjatasolla 14-vuotiaana Euran Raikussa.  Sen jälkeen tulivat LiigaEura, Vanaja RC, LP Kangasala, OrPo, HPK ja nyt taas OrPo.

OrPon oma kasvatti, monilahjakkuus Oona Viljanen, 14, on tehnyt vuoden sopimuksen mestaruusliigajoukkueen kanssa.  Sopimukseen liittyy farmisopimus, mikä mahdollistaa pelaamisen myös OrPon kakkossarjajoukkueessa. Oonan pelipaikka on yleispelaaja.

Viljanen on aloittanut lentopallon peluun jo neljävuotiaana pallokerhossa. Uraa on takana kymmenisen vuotta, kun korkein sarjataso kutsuu. Oona on pelannut juniorisarjoissa joka vuosi. Aluemestaruuskisoista on tullut SM-kultaa. Lounais-Suomen aluemestaruuskisoista Oona on saavuttanut OrPon pelipaidassa hopeaa ja pronssia. Power-cupissa on saavutuksena Tiikerisarjan voitto. Tuorein voitto tulee 2018 Power-cupista Kuopiosta, jossa Oona pelasi OrPon C-tytöissä kultaa.

Viime talvena hän pääsi haistelemaan jo liigatasoa. Challenge-cupin pelejäkin tuli vastaan kaksi.
-Pääsen kovempiin treeneihin mukaan. Niissä kehittyy paremmin. Meillä on nuori, hyvä joukkue koossa, totesi Oona.
Yleisurheilu jatkuu Oonan ohjelmassa. Tämän kesän tavoitteena ovat SM-mitalit kuulassa ja 5-ottelussa. Pelaajasopimuksessa on sovittu, että Oonan yleisurheiluvalmennuksesta vastaava Jaakko Hassi huolehtii myös voimaharjoitukset lentopallonkin osalta.