Single Blog Title

This is a single blog caption

Suomen Cup-mestaruus 2018 OrPolle


Suomen Cupin loppuottelu oli huiman hieno peli.  Sitä se oli etenkin otteluun haastajana tulleelta Oriveden Ponnistukselta.  Pelaajat tekivät tästä pelin, mutta samalla pitää antaa kunniaa myös valmennusjohdolle.  Joukkue tuli kentälle valmiina ja taistelutahtoisena.  Siinä ei ollut yhtään heikkoa lenkkiä.  Päävalmentaja Apostolos Oikonomou teki vaihtoja oikea-aikaisesti ja käytti aikalisät hyvin.  OrPo otti otteen pelistä itselleen heti alkumetreiltä ja karkasi 7-1 johtoon.  Kovaa taistelua.  Orpo teki oikeita asioita jokaisella osa-alueella ja tilanne eteni jo lukemiin 20-12.  Hämeenlinna pääsi peliin paremmin kiinni, kun Suvi Kokkonen tuli syöttämään .  Ehkä tämän hetken paras suomalainen pelaaja Mestaruusliigassa syötti kylmäverisesti 23-18 numeroista Kerhon tasoihin OrPon kanssa 23-23, mutta syöttövirheellä OrPolle eräpallo.  Kerho sai puolustuksen käsistä pallon niin etäälle, että OrPon puolustus ei siihen enää ylettynyt, tilanne tasan 24-24.  Torjunnalla kerholle eräpallo 24-25.  OrPo tasoitti 25-25. Shannon Dugan syöttää ja puolustaa loistavasti takakentällä, raivoisa taistelupallo, jonka Erica Handley sivalsi kerhon puolustuksen käsistä katsomoon, toinen eräpallo OrPolle 26-25.  Shan syöttää kovaa, Kerho saa juuri ja juuri puolustettua laitamainoksilta pallon takaisin peliin, takakautta pallo Orpon puolelle, Sanna nostaa, Ericalta passi laitaan ja Tiana tykittää pallon kerhon kenttään.  Erä OrPolle.

Toinen erä alkoi tasaisella taistelulla, molemmille tuli alkuvaiheessa hieman virheitä.  Tasatahtia edettiin kalkkiviivoille, 21-21.  Muutama epäonninen pallo ja kerho johti 22-24.  Ässä aivan takarajalle ja erä kerholle 22-25.

Kolmannen alussa OrPo otti taas ohjat käsiinsä.  Saara Holm tuli kentälle taas tapansa mukaan liekeissä ja antoi Shannonille lepovuoron.  9-4 HLK:n ensimmäinen aikalisä.  OrPo kasvatti johtoaan jo 16-8, kerho sai pari pistettä ja OrPon aikalisä 16-10.  OrPo venytti taas johtonsa 18-10, jatkoi 21-14 lukemiin, josta Kerhon hyökkäysvirheellä 22-14.  Saara Holm 23-14, Saara Lepistön torjunta 24-14 ja Kerhon hyökkäysvirheellä erä OrPolle 25-14.

Nyt tultiin erään, jossa veri punnittiin.  Voittaessaan OrPo vie mestaruuden ja Kerho saisi voitollaan vielä viidennen erän.  Kerhon pelaajat olivat pitkään nipussa omalla kenttäpuoliskollaan ja yrittivät luoda parempaa taisteluhenkeä.  Netta Rekola taisi tehdä joka erässä aloituspisteen, niin tässäkin, nyt torjunnalla.
Molemmat joukkueet laittoivat kaikkensa peliin.  Tasoissa oltiin vielä 10-10.  HLK kävi johdossa 12-14.  Apostolos vaihtoi levänneen Shannon Duganin kentälle.  Nelli Rantanen iski 13-14, syötti ässän 14-14 ja OrPo sai vielä uuden vaihteen päälle.  HLK teki vaihdon ja otti pian aikalisän.  Nelli jatkoi kovilla syötöillä ja OrPo torjui 16-14.  Hurja taistelupallo OrPolle 17-14. Kerholle piste 17-15. Shan iski eturessuun 18-15.  Edelleen hurjaa taistelua 19-17. Erican komea torjuna 20-17, Saara Lepistö aloittaa syöttövuoronsa, Tiana tykittää 21-17, OrPon uusi vaihde on vaihtunut hurmokseen, Netta Rekola 22-17 ja HLK:n aikalisä…ei auta, Saara jatkaa tarkkoja ja kovia syöttöjä. Shannon jujuttaa erä- ja ottelupallon.  OrPon kannustus on myös huimaa.  Ämpärit ja pesuvadit ovat enää riekaleina, mutta seitsemäs pelaaja paahtaa täysillä.  Saara syöttää, HLK hyökkää kovaa, Shan puolustaa aivan uskomattoman upeasti pallon yhdellä kädellä peliin, Erica antaa passin laitaan.  Tiana Dockery lataa pallon torjunnan käsistä kohti OrPon fanikatsomoa.  Ottelu on siinä ja Cup-mestaruus OrPolla!  Kiitos!!

OrPon parhaana palkittiin Sanna Häkkinen.  Tiana Dockery on päässyt jo loistavasti mukaan joukkueen peliin, 21 pistettä Hämeenlinnaa vastaan tällaisessa pelissä on melkoinen potti.  Alan miehet palkitsi Nelli Rantasen ottelun positiivisimpana pelaajana.  Kaikki pelasivat hyvin, joukkue toimi, taktiikka piti ja oli oikein laadittu.  Valmennuskaksikko vietiin suihkuun ja pelaajat saivat sellaisen kokemuksen sekä muiston tästä pelistä, että ne kantavat pitkälle elämään ja etenkin pelaajauralla.