Single Blog Title

This is a single blog caption

Kuusamossa tiukka viisieräinen OrPolle

Ottelu merkittiin historian kirjoihin jo ennen, kuin se alkoikaan.  OrPon passari Maria ”Mantu” Tuominen siirtyi jaetulle kärkipaikalle liigaotteluiden maratontaulukossa.  Mantu kukitettiin 564. liigaottelun kunniaksi.

Ottelu alkoi emäntien hienoisessa hallinnassa.  Pölkky karkasi alussa 8-2 johtoasemaan.  OrPo sai kuitenkin paremmin pelin juonesta kiinni ja tulo jo iholle 13-12, jossa Pölkyn Zonko Nikolic otti aikalisän.  Pölkky sai onnistumisia ja eteni erä voittoon 25-21.  OrPo sai hyvillä syötöillä Pölkyn vastaanottoa rikki.  Oma vastaanotto toimi hyvin.  Sanna Häkkinen oli sivussa ja Emilia Putkisaari pelasi liberona.  Emppu hoiti tonttinsa loistavasti.
Toisessa erässä OrPo otti 2-2 lukemien jälkeen ohjakset itselleen.  Pölkyn ensimmäinen aikalisä 3-6 tilanteessa.  20-22 numeroiden jälkeen pelattiin pitkä taistelupallo, jonka Erica Handley sivalsi kenttään. Saara Lepistö syöttämään.  Tiana Dockery tekee tärkeän pisteen 20-23.  Saara Lepistö leipoo ässällä OrPon eräpalloon 20-24.  Netta Rekola torjuu erän OrPolle 20-25.
Kolmannessa ollaan tasoissa 7-7.  Tasaisessa ottelussa ei saa tulla haparointeja.  10-7 OrPon ensimmäinen aikalisä.  Pölkky sai pidettyä etumatkansa erän loppuun.  Kolmas emännille 25-22.

Neljännessä OrPo paransi vielä otteitaan.  Pölkky otti ensimmäisen aikalisänsä 8-10 ja toisen 10-12.  OrPo vei erää.  15-20 tilanteesta Pölkky pääsi 17-20 lukemiin ja OrPo paikkasi asian aikalisällä.  Shannon Dugan on ollut hyvä kautta ottelun, mutta eritoten neljännen lopussa Shan taisteli ja teki tärkeät pisteet.  Erä OrPolle 19-25.

Viidenteen mentiin jännittävissä tunnelmissa.  Netta Rekola iski komean satasen 0-1, Tiana päätti voimalla ja taitavasti taistelupallon 0-2.  Netan nopea pateri keskeltä 0-3 ja Zvonkon sormet kämmentä vasten, Pölkylle ensimmäinen aikalisä.  Pölkky pääsi tasoihin 7-7, mutta ottelun ehdoton kuningatar Shannon Dugan näytti, kuinka tiukassa paikassa pelataan.  Shan tykitti pitkän taistelupallon OrPolle 7-8 ja meni syöttämään.  Keskittynyt vaikea syöttö, joka nousee vasatapalloksi, 7-9.  Torjuntatilaston kärkipaikkaa pitävä Saara Lepistö lisäsi saldoaan ja torjui 7-10 pallon naapurin varpaille.  Pölkyn toinen aikalisä.  Tiana takoi numeroiksi 7-11 ja näytti, että OrPo todella tahtoo voittaa.  Shan syöttää ässän 7-12.  Hieman epäselvä tilanne Pölkylle 8-12.  Oma virhe 9-12 ja Apostolos ottaa OrPon aikalisän.  Omalla hyökkäysvirheellä 10-12.  Saara Lepistö näyttää, kuinka joukkueen kapteenin tulee taistella, tarkka pateri 10-13.  Taistelupallo käy liki katossa ja putoaa korkealta kohti verkkoa ja juuri OrPon puolelle.  Tuollaiseen on paha mennä käsineen väliin, ettei päätuomari vihellä verkkolinjan ylitystä, 11-13.  OrPolla tuplavaihto.  Saara Holm iskee torjunnan käsistä pallon rajoista yli, OrPolle erä ja ottelupallo 11-14.  Pölkky sai pisteen 12-14.  Ässätilaston kärki, Ruotsin maajoukkueen kapteeni Jonna Wasserfaller asettuu syöttämään.  Jonna oli iskenyt tässä ottelussa jo kolme ässää.  Pallo ilmaan, hurja isku, pallo verkkoon, erä OrPolle 12-15 ja ottelu OrPolle 2-3 (25-21,20-25,25-22,19-25,12-15).

OrPon Shannon Dugan 23/+15 palkittiin OrPon parhaana sekä myös kolmella LähiTapiola-pisteellä.  Shan iski 20 syötöstään 4 ässää ja otti 2 torjuntaa.  23 vastaanottoa 43% tehoilla.  46 hyökkäystä 37% tehoilla.  Melkoinen iltapuhde.
Saara Lepistö pelaa varmaa ja tehokasta peliä.  15/+9, 5 torjuntaa ja 2 ässää, hyökkäysteho 42 %.
Nelli Rantanen nousi ottelun edetessä, 13/+3.
Pölkky kuormitti Tiana Dockeryä syötöillään.  Tiana teki tärkeitä pisteitä ja hoiti vastaanottonsa mallikkaasti.
Erica Handley 6/+5, palkittiin yhdellä LähiTapiola-pisteellä.
Maria Tuominen ja Saara Holm tulivat muutaman kerran tärkeään paikkaan tuplavaihdolla sisään.  Mantu on supervarma passari näissä tilanteissa ja Saara Holm pelaa, kuin olisi ollut kuumana pelaaja koko ajan kentällä.
Illan ilopilleri, Emilia Putkisaari joutui kovaan paikkaan liberoksi, kun Sanna Häkkinen oli sivussa ja ei voinut tulla edes vaihdossa kentälle.  Emppu hoiti palloja peliin ihailtavalla tavalla.  Vaikka verkon toiselta puolelta sateli melkoisia pommeja, pallot nousivat 51% tehoilla.  Emppu otti myös muutamia aivan huippupuolustuksia, joilla hän näytti, että OrPolla on kaksi erinomaista liberoa.

Illalla on vastassa hyviä otteita esittänyt WoVo Rovaniemellä, joka saa pelata ja haastaa OrPon ilman paineita.