Single Blog Title

This is a single blog caption

LP Viesti vei välierät 3-1

OrPo pelasi hienon välieräsarjan. Runkosarjan ylivoimainen voittaja joutui koville kuudennelta sijalta tulleen OrPon kanssa. Ensimmäinen välierä Salossa oli kihelmöivän jännittävä viisieräinen, jonka viidennessä erässä OrPo tuli kaksi kertaa takamatkalta LP Viestin rinnalle ja lopussa myös ohi. Toisessa ja kolmannessa välierässä Viestin joukkueen kokonaisvahvuus tuli hyvin esille. Heidän vaihtopenkiltään löytyy maajoukkuetason pelaajia ja mahdollisuus saada tuoretta tehokkuutta kentällä, jos joku pelaaja ei yllä parhaimpaansa tai vastustaja kykenee pelaamaan hänet vaihtoon. Kolmannessakaan kohtaamisessa kaksi erää oli todella kovaa taistelua. Jos erien päätösnumerot alkavat kakkosella, ei kyyti ole silloin ollut kylmää, vaikka sellaisiakin sanomisia on näkynyt.
OrPon päävalmentaja totesi, että tässä välieräsarjassa OrPo on pystynyt pelaamaan taitojensa ylärajoilla, mutta on harvinaista, jos pitkässä ja tiiviissä sarjassa kaikki pelit menisivät niin. Välillä tulee hetkiä, että huipputaso ei säily.
Neljäs kohtaaminen Orivedellä oli OrPon osalta lähes täydellinen suoritus. Ensimmäisen erän voitto jatkopalloilla, toinen erä oikeastaan ylivoimaisesti. Kolmannen alussa tuli harmillinen musta hetki, jossa Viesti pääsi karkaamaan sellaiseen piste-eroon, että sitä ei enää tavoitettu. Neljännessä ja viidennessä erässä Viesti pelasi vahvasti ja OrPo taisteli. Jännittävä ja kovatasoinen välierä päättyi Viestin voittoon ja samalla se lunasti pääsyn finaaleihin.
Sanotaan nyt näin, että jos tällä tavalla piti käydä, oli hyvä, että ratkaisu tuli nyt. Viides välierä olisi ollut perjantaina Salossa, ja jos siellä olisi tullut pataan, niin ensimmäinen pronssipeli on jo sunnuntaina joko Kuusamossa tai Hämeenlinnassa. Lentopalloliitto on määrittänyt loppupelien aikataulut niin käsittämättömän tiukoiksi, että kauden tärkeimpiin peleihin ei jää kunnollista eikä riittävää palautumisaikaa. Tasaisen runkosarjan päätteeksi on pelattu pitkät pudotuspelit, joten peliruuhka kaikkine matkustamisineen on aivan käsittämättömän tiivis. Tällainen otteluohjelma edellyttäisi, että käytännössä pelaava kokoonpano ja pari vaihtopelaajaakin olisi joka seurassa täysammattilaisia, joilla ei ole murheita opiskeluista tai leipätyöstä. Nyt kun Kuusamokin on mukana loppukapinoissa, se ja sen kanssa pelaava joukkue matkustaa huimasti joka toinen ilta oleviin peleihin, koska on täysin mahdollista, että otteluissa mennään varapäiville. Näistä on valtaosa arki-iltoja.
OrPo valmistautuu nyt pronssipeleihin. Vastustaja selviää 28.3. illalla Hämeenlinnan ja Kuusamon välisessä ottelussa.